atila

Tako med starejšimi domačini živi legenda o pokopu Atile med Muro in Dravo. Hunski voditelj, ki je proti rimu uspel združiti vse barbarske narode Evrazije (germani, slovani, ugrofinci) pod okrilje ene vojske. Sam se je predstavljal kot »flagellumdei – šiba božja«.
 
Zanimivo je vstrajanje Rima, ki ga je posilil z imenom Atila (Očka). Sam sem prepričan, da gre za dobro premišljen zgodovinsko polični manever. V želji da se zabriše sled za Atlantom (najslavnejši med kralji v Atlantidi). Imeni imata skupen fonetični začetni koren. »ATLA – ATLANT – ATILA«.
 
Tu moramo omeniti Slovenskega častnika, zgodovinarja in Venetologa Davorina Žunkoviča (1858 – 1940), ki je opozoril na povsem prezrtega zgodovinarja in frančiškana Andrije Kačiča (1704 – 1760) rojen v Makarski na Hrvaškem. Leta 1759 je v svoji knjigi o Slovenski, Hrvaški, Bosanski zgodovini navedel zanimive podatke o Slovenski zgodovini, saj je naštel 50 slovenskih kraljev od Kristusovega rojstva naprej. Leta 1939 eno leto pred svojo smrtjo je Davorin Žunkovič v Mariboru objavil v samozaložbi kratko razpravo »Slovenska vojna zgodovina od leta 0 do 1443«, navedel seznam 53 - ih Slovenskih kraljev.
 
 
Tako lahko preberemo, da je hunskega porekla OGRSKO - SLOVENSKI KRALJ ATILA pokopan pri Ptuju 453 leta. Pokopan bi naj bil v tri krste, zlato, srebrno in železno.
 
Območje Benedikta z Ženjakom leži na sredi mogočnega svetišča, med Muro in Dravo. Sam sem mnenja, da je Atila pokopan v tako od domačinov poimenovani »Zlodjevi pušči« v kateri so po pripovedovanju pokopane zlate krste in je sam hudič kopal jarke, ter sklepal posle z domačini in mimoidočimi. V primeru figur Atilova gomila leži na vratu konja samoroga, kar bi bilo za huna nekaj samoumevnega, saj je konj del možatosti in moškega ponosa pri Hunskem ljudstvu. Za ustanovitelja Mongolske dinastije Mongoli slavijo Sinjega volka.
 
Po mnogo mlajši mongolski legendi se je divja košuta sparila z Modrim volkom in je povrgla samega Džingiskana.

prd

Spletna stran Zgodovinsko društvo Atlantida Raj Slave uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih