11

kamen-z-najstarejsim-napisom  Kamen velikosti 90 x 60 cm z najstarejšim napisom v Evropi je verjetno star več kot 10.000 let. Najden je bil v okolici Benedikta. Na njem so trije najstarejši svetovni simboli  in po nekaterih mnenjih predstavljajo tudi simbol Sonca. V sredini treh krogov z notranjimi križi je obris človeške glave. Celotna simbolika predstavlja vero v reinkarnacijo ali ponovno
rojstvo. 
 krog-z-notranjim-krizom

KROG Z NOTRANJIM KRIŽEM

Sveti krog z notranjim križem je razdeljen na štiri enake dele, ki so obrnjeni proti stenem neba severu, vzhodu, jugu in zahodu ali proti štirim osnovnim elementom zemlji,  vodi, zraku (vetru) in ognju. V Indijanski tradiciji je to osnovni vzorec za kolo ozdravitve. Pri mnogih starodavnih narodih je bil to glavni simbol za sprejem božanske energije.  Kristjani uporabljajo simbol križa v različnih oblikah.
Vir: http://bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=28&t=397&start=20&view=print

 hrib-molehova-domacija Hrib ob Molehovi domačiji so naši predniki imenovali z ledinskim imenom Piramida, ker je podoben veliki piramidi. Domačini so pri različnih posegih na terenu naleteli na različne najdbe (človeška okostja, bronaste čelade, sulice, meče, in drugo), kar še danes buri duhove. Na vrhu Piramide je geolog Velimir Turk na podlagi svojih raziskav  potrdil izjemno zdravilno energetsko točko. Imenuje se geomedicinski križ na Piramidi.

Energija

Delo, govor, samozavest, samospoštovanje, hvala ljudi kaže na to, da je vse, kar je v naravi in kozmosu živo in sveto. Vse je povezano in sodeluje v velikem prostoru. Skupaj smo se znašli z zemljo in vsem, kar je na njej, kakor  tudi s celotnim kozmosom imamo skupni razvoj. Poleg materialnih dobrin, fizikalnih lastnosti, obstajajo mentalne in duhovne kvalitete v vsaki pokrajini. Človek je že od nekdaj pokončni mediator in oblikovalec med nebom in zemljo med očetom in materjo. Geomantika nam pomaga, da spet najdemo dostop do naše duše in duše pokrajine in ju s človeškim potencialom mentalno, duhovno in čustveno še naprej razvijamo.

prd

Spletna stran Zgodovinsko društvo Atlantida Raj Slave uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih