12

sekira  V Ženjaku je bila najdena tudi kamnita sekira iz mlajše kamene dobe. Pokrajinski muzej Maribor. V Slovenskih goricah je bilo najdeno več kot 800 kamnitih sekir, motik in kladiv iz mlajše kamene dobe.
Kraj je bil naseljen nepretrgano od okoli leta 3000 pr. n. š. Po obliki neznanih jarkov, nasipov in strmin je bilo na Ženjaku tudi prazgodovinsko gradišče. 
 ruda-limonit Ruda limonit najdena na Mlaskovi njivi v Ženjaku. Dolžina 11cm in višina 6cm. V času železne dobe ok. 700 do 400 let pr. n. š. so uporabljali železovo rudo, ki so jo nabirali po grebenu Ženjaka (limonit). Po ustnem pripovedovanju so v strmini pod Piramido kopali sol še do leta 1950.

Zgodba

ODKRITJE ATLANTIDE (Atlantida pomeni veliko otočje)

Rimski cesar Neron (37-68 let) je bil velik privrženec Grške kulture in znanosti. Sam je finančno podprl več drznih raziskav. Izstopa odprava, ki je imela za nalogo odkriti lokacijo, kjer naj bi bila po Platonovih zapisih potopljena  Atlantida. Raziskovalci so v Panoniji točneje v osrčju Slovenskih goric na Ženjaku, našli prav posebno bogastvo, zlato zemljo (kremenov peščenjak) in železovec. Vodja odprave je peščenjak stisnil v dlan, podrgnil in od začudenja otrpnil ob pogledu na dlan, ki se je vsa bleščala od kremenovih kristalov. Tako so bili prepričani da lahko zlata prst pripada le Bogovom iz rajskega vrta. V globini v bližnjem kamnolomu v Oseku so našli neizpodbiten dokaz, da je  območje v preteklosti prekrivalo morje (Panonsko morje). V tem in drugih kamnolomih, gramoznicah in peskokopih so našli mnogo zlepljenih usedlin iz dna morja. V usedlinah je bilo mnogo apnenčastih ostankov, morskih polžkov in školjk. Prepričani so bili, da so našli potopljeno otoško kraljestvo. Veselo novico so sporočili Neronu v Rim. Neron je naroči gradnjo mogočnega veličastnega svetišča na skrivnosten način, kot je bilo skrito odkritje davne potopljene  dežele Atlantide. V čast in slavo so iz posvečene prsti (kremenov peščenjak) zgradili šest živalskih posvečenih figur in ogromno Atlantovo gomilo v katero so darovali ves najden Atlantidin zaklad in žare pokojnih kraljev slave.

Energija

Delo, govor, samozavest, samospoštovanje, hvala ljudi kaže na to, da je vse, kar je v naravi in kozmosu živo in sveto. Vse je povezano in sodeluje v velikem prostoru. Skupaj smo se znašli z zemljo in vsem, kar je na njej, kakor  tudi s celotnim kozmosom imamo skupni razvoj. Poleg materialnih dobrin, fizikalnih lastnosti, obstajajo mentalne in duhovne kvalitete v vsaki pokrajini. Človek je že od nekdaj pokončni mediator in oblikovalec med nebom in zemljo med očetom in materjo. Geomantika nam pomaga, da spet najdemo dostop do naše duše in duše pokrajine in ju s človeškim potencialom mentalno, duhovno in čustveno še naprej razvijamo.

prd

Spletna stran Zgodovinsko društvo Atlantida Raj Slave uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih